Eurovision
+5
Administrator
S_J
alina
veronique
basaru
9 participanți
Pagina 1 din 3
Pagina 1 din 3 • 1, 2, 3
Eurovision
În România,
„Eurovision” cu scandal
După trei săptămâni de eliminări, acuzaţii de plagiat şi scandaluri prin presă, sâmbătă, românii au decis - piesa „Liubi, Liubi, I Love You”, interpretată de trupa „Locomondo”, va reprezenta România în finala europeană „Eurovision” de la Helsinki, ce va avea loc pe 12 mai 2007.
Anul acesta, selecţia naţională „Eurovision” din România a avut parte de cel mai mare scandal din toate ediţiile de până acum. Pentru început, au fost eliminate două piese din semifinale, una din cauza plagiatului („Make it” semnată de Papa Jr.), iar a doua din cauza neprezentării la repetiţii (trupa „Indigo”). În plus, compozitorul Marius Moga a fost acuzat că a plagiat piesa „Dracula, my love”, ajungând până în Marea Britanie pentru a-şi
dovedi nevinovăţia.
Controversele de la „Eurovision” nu se opresc aici… Aceeaşi „Dracula, my love”, interpretată de „Simplu” şi Andra, a intrat în a doua semifinală ca favorită şi a primit cele mai multe voturi din partea publicului. Totuşi, la o zi după semifinală, s-a aflat că refrenul piesei a fost interpretat în 2005, la premiile MTV România. Regulamentul „Eurovision”
prevede ca „piesele să nu fi fost editate pe niciun suport audio sau video şi să nu fi fost difuzate pe niciun post radio sau TV, înainte de 1 octombrie 2006”. De acest regulament nu au ţinut cont nici „Moni-k” & „New Effect” şi „Ro-Mania” cu „Rednex”. Piesa celor dintâi,
„Sinada”, a fost difuzată în august 2006 la un post de radio din Braşov, iar „Well-o-wee” a făcut parte dintr-un album editat în 2001. Prin urmare, cele trei au fost eliminate, în finală rămânând doar nouă piese, însă, trupele „Morandi” şi „Wassabi” (produse de Marius Moga) au decis să boicoteze concursul şi nu s-au prezentat în seara de sâmbătă.
În final, românii au reuşit să-şi aleagă reprezentantul la Helsinki. Şase oameni care cântă în engleză, italiană, spaniolă, rusă, franceză şi română au mizat pe mesajul de toleranţă şi iubire, reuşind să impresioneze publicul. Trupa „Locomondo” a primit 11.243 de voturi în urma televotingului şi a câştigat biletul spre Finlanda cu 22 de puncte, la cinci puncte
diferenţă de locul doi. Cine sunt cei şase? Bogdan Taşcău (compozitorul piesei), Vlad Creţu (solist la „Supermarket” şi chitarist la „Hara”), Ciro de Luca (un „italiano vero”), „rusul” Valer (român din Cernăuţi) şi băieţii de la „Alb Negru” - Kamara, cu strofa în franceză, şi Andrei, care încheie în româneşte cu „Hop, hop şi-aşa!”.
Finala selecţiei naţionale din România s-a terminat, de asemenea, cu scandal. Marius Moga, care a declarat că e invidiat de toţi muzicienii din România, a reuşit să sape mai adânc groapa dintre generaţiile de compozitori. Presa românească a privit cu scepticism
victoria piesei „Liubi, liubi, I love you”, menţionând că nu este una de „Eurovision”, iar trupa nu are nici imagine, nici show pe scenă. Pe forumurile internaţionale ale Concursului „Eurovision” părerile despre „Locomondo” sunt împărţite: unii spun că melodia va intra în primele trei, alţii sunt de părere că România va participa cu cea mai proastă piesă de până acum.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
„Eurovision” cu scandal
După trei săptămâni de eliminări, acuzaţii de plagiat şi scandaluri prin presă, sâmbătă, românii au decis - piesa „Liubi, Liubi, I Love You”, interpretată de trupa „Locomondo”, va reprezenta România în finala europeană „Eurovision” de la Helsinki, ce va avea loc pe 12 mai 2007.
Anul acesta, selecţia naţională „Eurovision” din România a avut parte de cel mai mare scandal din toate ediţiile de până acum. Pentru început, au fost eliminate două piese din semifinale, una din cauza plagiatului („Make it” semnată de Papa Jr.), iar a doua din cauza neprezentării la repetiţii (trupa „Indigo”). În plus, compozitorul Marius Moga a fost acuzat că a plagiat piesa „Dracula, my love”, ajungând până în Marea Britanie pentru a-şi
dovedi nevinovăţia.
Controversele de la „Eurovision” nu se opresc aici… Aceeaşi „Dracula, my love”, interpretată de „Simplu” şi Andra, a intrat în a doua semifinală ca favorită şi a primit cele mai multe voturi din partea publicului. Totuşi, la o zi după semifinală, s-a aflat că refrenul piesei a fost interpretat în 2005, la premiile MTV România. Regulamentul „Eurovision”
prevede ca „piesele să nu fi fost editate pe niciun suport audio sau video şi să nu fi fost difuzate pe niciun post radio sau TV, înainte de 1 octombrie 2006”. De acest regulament nu au ţinut cont nici „Moni-k” & „New Effect” şi „Ro-Mania” cu „Rednex”. Piesa celor dintâi,
„Sinada”, a fost difuzată în august 2006 la un post de radio din Braşov, iar „Well-o-wee” a făcut parte dintr-un album editat în 2001. Prin urmare, cele trei au fost eliminate, în finală rămânând doar nouă piese, însă, trupele „Morandi” şi „Wassabi” (produse de Marius Moga) au decis să boicoteze concursul şi nu s-au prezentat în seara de sâmbătă.
În final, românii au reuşit să-şi aleagă reprezentantul la Helsinki. Şase oameni care cântă în engleză, italiană, spaniolă, rusă, franceză şi română au mizat pe mesajul de toleranţă şi iubire, reuşind să impresioneze publicul. Trupa „Locomondo” a primit 11.243 de voturi în urma televotingului şi a câştigat biletul spre Finlanda cu 22 de puncte, la cinci puncte
diferenţă de locul doi. Cine sunt cei şase? Bogdan Taşcău (compozitorul piesei), Vlad Creţu (solist la „Supermarket” şi chitarist la „Hara”), Ciro de Luca (un „italiano vero”), „rusul” Valer (român din Cernăuţi) şi băieţii de la „Alb Negru” - Kamara, cu strofa în franceză, şi Andrei, care încheie în româneşte cu „Hop, hop şi-aşa!”.
Finala selecţiei naţionale din România s-a terminat, de asemenea, cu scandal. Marius Moga, care a declarat că e invidiat de toţi muzicienii din România, a reuşit să sape mai adânc groapa dintre generaţiile de compozitori. Presa românească a privit cu scepticism
victoria piesei „Liubi, liubi, I love you”, menţionând că nu este una de „Eurovision”, iar trupa nu are nici imagine, nici show pe scenă. Pe forumurile internaţionale ale Concursului „Eurovision” părerile despre „Locomondo” sunt împărţite: unii spun că melodia va intra în primele trei, alţii sunt de părere că România va participa cu cea mai proastă piesă de până acum.
Ultima editare efectuata de catre in Dum 27 Ian 2008 - 18:00, editata de 1 ori
Re: Eurovision
piesele ce au concurat la eurovisionul romanesc printyre care si castigatoarea...
20 RedNex feat Ro Mania Well O Wee
Locomondo Liubi Liubi I Love You mp3
New Effect feat Moni K Sinada WwW RadioFLy Ro mp3
Simplu Andra DracuLa My Love by Cipry No 1 mp3
20 RedNex feat Ro Mania Well O Wee
Locomondo Liubi Liubi I Love You mp3
New Effect feat Moni K Sinada WwW RadioFLy Ro mp3
Simplu Andra DracuLa My Love by Cipry No 1 mp3
Din partea Moldovei va merge Natalia Barbu cu piesa "Fight" (text: Elena Buga, compozitor: Alexandru Brasoveanu),ea va trebui sa treaca de semifinalele de pe 10 mai...
NB Fight mp3
NB Fight mp3
Eu propun, daca tot s-a deschis subiectul, sa ne facem cunoscuta parerea in legatura cu piesa castigatoare (si cu celelatle piese din concurs).Asa... o mica dezbatere la nivel de forum:) Va place au ba, ati votat-o sau nu, va castiga sau Romania anul asta va trebui sa stranga din pumni si sa isi asume decizia facuta?
Eu, una, am crezut si am sperat ca va castiga piesa baietilor de la Desperado cu Tony Poptămaş ""Where Were You".
Eu, una, am crezut si am sperat ca va castiga piesa baietilor de la Desperado cu Tony Poptămaş ""Where Were You".
veronique- Moderator
- Number of posts : 368
Localizare : Iasi
Registration date : 03/11/2006
Nici nu stiu ce sa zic. Eu nu am votat pentru nimeni ca nu eram in tara.
Eu zic ca e o piesa asa care ori va fi printre ultimele, ori printre primele ( printr-o minune). Idee e interesanta, dar parca nu prea se aud ei bine, in orice caz asa mi s-a parut in finala, nu prea se auzea ce cantau.
Dar cum in ultimul timp europenii cauta piese inedite, cine stie poate avem shi noi noroc ( desi eu nu sunt prea increzatoare).
De Natalia Barbu, stiu ca canta( scuze de cacofonie) bine, dar nu am auzit piesa inca ca sa-mi expun parerea.
Eu zic ca e o piesa asa care ori va fi printre ultimele, ori printre primele ( printr-o minune). Idee e interesanta, dar parca nu prea se aud ei bine, in orice caz asa mi s-a parut in finala, nu prea se auzea ce cantau.
Dar cum in ultimul timp europenii cauta piese inedite, cine stie poate avem shi noi noroc ( desi eu nu sunt prea increzatoare).
De Natalia Barbu, stiu ca canta( scuze de cacofonie) bine, dar nu am auzit piesa inca ca sa-mi expun parerea.
alina- aliat
- Number of posts : 26
Localizare : bucuresti/chisinau
Hobby : student
Registration date : 30/01/2007
Acum am ascultat melodia nataliei barbu, imi place dar nu pot sa-mi dau seama cate sanse are sa fie printre primele.Cred shi sper ca de semifinale sa treaca, mai departe vedem.
alina- aliat
Dacă anul trecut am votat pentru România (Mihai Treistariu), cred că anul acesta voi vota pentru R. Moldova (Natalia Barbu). Mai mult îmi place piesa Moldovei, decât cea a României.
Vreau si eu piesa Nataliei Barbu, m-ati facut curioasa:) Unde o gasesc?
veronique- Moderator
alina- aliat
merci fain, era postat un link si mai sus de catre basar, dar nu am fost atenta. multumesc.
sa stii ca e mult mai buna piesa Moldovei, cel putin mie asa mi se pare. orchestratia e buna, la fel si vocea solistei.imi place.
sa stii ca e mult mai buna piesa Moldovei, cel putin mie asa mi se pare. orchestratia e buna, la fel si vocea solistei.imi place.
veronique- Moderator
Pe mine nu m-a impresionat tare piesa Nataliei Barbu( partea de intro imi place ,totusi), dar oricum e mai bunicica decat poliglotii de la Locomondo, care au cam dat-o in bara cu piesa lor de dragoste....
Nu cred ca ocupa Moldova sau Romania un loc mai destoinic...
Nu cred ca ocupa Moldova sau Romania un loc mai destoinic...
Un interviu al Nataliei Barbu acordat site-ului esctoday.com
- Ce simţi ştiind că vei reprezenta Republica Moldova la concursul Eurovision?
E un sentiment nou. Am multă experienţă în domeniul concursurilor, dar Eurovisionul e altceva. Concursul este foarte important atât pentru ţară, cât şi pentru reprezentantul acesteia. Este ceva extraordinar,sunt foarte fericită.
- Vei face ceva modificări la piesa „Fight” pentru show?
Da. Până acum aţi auzit doar versiunea demo. Acum, muncim din greu ca să schimbăm nişte elemente şi să finisăm piesa. Cred că vom pleca în Rusia ca să înregistrăm piesa finală. Eu, compozitorul şi întreaga echipă ne vom da toată străduinţa.
- Te pregăteşti pentru show? Ţi-ai ales deja costumaţia?
Am planuri mari pentru show, dar nu sunt încă finalizate. Vor fi două fete la back vocal şi aş vrea să fie şi doi viorişti. Piesa conţine o secvenţă foarte puternică ce implică viori şi eu aş vrea ca vioriştii să facă un show adevărat. Despre costumaţie nu vă pot spune nimic. Va fi o surpriză, dar credeţi-mă, va fi foarte interesantă!
- Ştim că în Moldova, de la interpret se aşteaptă ca acesta să-şi achite singur cheltuielile. Cauţi sponsori?
Da, şi e foarte dificil. M-a speriat această situaţie, şi totuşi avem şanse să găsim banii aici. Sunt destul de cunoscută în Moldova şi multe companii oferă suport financiar ca să ajute Moldova în competiţie. Cred că totul va fi ok.
- Ai ceva planuri pentru promovarea piesei peste hotare?
Avem deja nişte propuneri din Germania şi Malta şi sper că în curând vor apărea şi altele. E normal să plecăm şi în România fiindcă sunt vecinii noştri. Noi mai avem de realizat un videoclip pentru piesă şi de lucrat asupra show-ului. Pentru mine nu sunt o problemă turneele de promovare în aceste ţări, ci timpul, deoarece pregătirea pentru Helsinki este cea mai importantă. Deşi cred că este foarte important ca oamenii să te vadă şi să te cunoască.
Interesant, nu stiu chiar sper sa fie asa cum zice ea. Mie mi-a placut piesa, shi cred ca o sa faca fata.
alina- aliat
Am dat azi peste piesa Ucrainei la Eurovision, si am fost cam dezamagit...
Verka Serduchka -"Danzing" (Dancing)
A ajuns Verka Serdiuchka la Eurovision...
...dupa mine Eurovisionul decade, niste piese de rahat ajung la acest concurs... incep sa am anumite indoieli in ceea ce priveste prestigiul de a participa la acest Contest.
Si oricum acest concurs in opinia mea e doar o panta de lansare pentru anumite nume, e sansa tarilor mici de a se mai afirma; eu nu prea am vazut la Eurovision niste formatii the best , care sa fie cunoscute si sa arate cum se canta o piesa, a ajuns aici oare un Robbie Williams sau un Metallica ? sa fim seriosi...
Verka Serduchka -"Danzing" (Dancing)
A ajuns Verka Serdiuchka la Eurovision...
...dupa mine Eurovisionul decade, niste piese de rahat ajung la acest concurs... incep sa am anumite indoieli in ceea ce priveste prestigiul de a participa la acest Contest.
Si oricum acest concurs in opinia mea e doar o panta de lansare pentru anumite nume, e sansa tarilor mici de a se mai afirma; eu nu prea am vazut la Eurovision niste formatii the best , care sa fie cunoscute si sa arate cum se canta o piesa, a ajuns aici oare un Robbie Williams sau un Metallica ? sa fim seriosi...
Da, chiar am ramas si eu socata. Acum am ascultat piesa...... Ce sa zic, sunt foarte dezamajita...
Nu sunt chiar asa drastica ca tine (vb de basaru), adica in privinta eurovisionului, au fost candva si piese bune, intrepreti buni. Acuma intr-adevar a decazut mult.
Pacat, chiar asta cu Vera Serdiuchka....., nici nu stiu ce sa mai comentez
Nu sunt chiar asa drastica ca tine (vb de basaru), adica in privinta eurovisionului, au fost candva si piese bune, intrepreti buni. Acuma intr-adevar a decazut mult.
Pacat, chiar asta cu Vera Serdiuchka....., nici nu stiu ce sa mai comentez
alina- aliat
JENANT!!! Nu-mi vine sa cred. Si eu credeam ca s-au prostit romanii, dar vad ca se transmite. O fi ceva in aer!?
veronique- Moderator
Cateva pareri mai avizate referitor la NATALIA BARBU " Fight"
Ce şanse are piesa Nataliei Barbu la Eurovision?
Roman Iagupov (Zdob şi Zdub):
Olea Tira:
Serj Kuzenkoff:
Cezara:
Arsenium (ex-O-Zone):
Ce şanse are piesa Nataliei Barbu la Eurovision?
Roman Iagupov (Zdob şi Zdub):
Nu ştiu, nu pot spune nimic, deoarece la fiecare ediţie a Eurovisionului se schimbă câte ceva. După ce, anul trecut, trupa Lordi a câştigat, poate vor fi anul acesta populare piesele în stil rock. În general, vreau să vă spun că Natalia Barbu are o voce minunată şi piesa „Fight” este bună, însă depinde mult de cum va trece de semifinala de la Helsinki. Contează mult starea ei emoţională, prezentarea scenică, stilul vestimentar, poate va fi o schimbare în aranjamentul muzical, poate va implica şi vioara, totul depinde de ea. În comparaţie cu piesa de anul trecut a lui Arsenium şi a Nataliei Gordienko, piesa Nataliei are chiar şanse.
Olea Tira:
În general, aş putea spune că piesa este bună, însă cred că nu prea corespunde diapazonului Nataliei Barbu. Genul în care se încadrează această piesă nu este aproape de stilul său, Natalia este o fire mai gingaşă, însă piesa este dinamică, are un aer de luptător, care descoperă o altă latură a ei. Totuşi cred că piesa are şanse şi îi vom ţine pumnii.
Serj Kuzenkoff:
Cred că are şanse de a ajunge printre piesele care vor merge în finală, şi apoi de a ajunge printre primele zece. Totul depinde de celelalte piese, deoarece sunt încă prea puţine din cele afişate. În plus, depinde de votul publicului, deoarece anul trecut nimeni nu s-a aşteptat la ceea ce a fost, se mai întâmplă şi lucruri mai deocheate. Este o piesă care merită şi o voce, la fel, care merită de a ajunge printre primele zece.
Cezara:
Îmi place piesa de fapt, deşi nu ştiu cum va fi la Eurovision, cât de unică va fi. Nu se ştie care este piesa finală, deoarece am înţeles că Natalia Barbu pleacă în Rusia ca s-o finalizeze. Dacă va fi mai bine, atunci va fi super, în rest îi doresc numai succese.
Arsenium (ex-O-Zone):
După părerea mea, piesa este bună, la fel şi compozitorul este talentat. Am înţeles că pe site-ul lor această piesă este în topul preferinţelor. Sper ca această piesă să intre în primele zece.
Chiar sunt de acord cu ce a zis Iagupov, adica e cam asta situatia, piesa e buna ( asa din cate pot si eu sa-mi dau cu parerea ), si acum depinde si de alte circumstante, da in finala zic ca intram. Iar fata de piesa de anul trecut chiar avem mai multe sanse zic eu.
alina- aliat
„Eurovision 2007”, care se va desfăşura la Helsinki, are un număr-record de ţări participante (42) şi va oferi publicului artişti celebri, travestiţi, „vampiri”, piese cu versuri considerate sataniste sau melodii cu mesaj politic.
„Eurovision”-ul a devenit un concurs foarte comercial, în ultimii ani, pentru că este, înainte de toate, un show de televiziune, cu audienţe uriaşe”, explică Dan Manoliu, şeful delegaţiei române.
„Toţi participanţii merg pe show, încearcă să facă ceva ieşit din comun, să şocheze. După ce a câştigat „Lordi”, anul trecut, s-a deschis cutia Pandorei. Dar, s-ar putea să fie o mare surpriză anul acesta.
Israelul a creat anul acesta o controversă, fiind la un pas de a nu fi admis în concurs din cauza versurilor melodiei „Push the Button”, a trupei „Teapacks”. „Lumea este plină de teroare/cineva face o eroare/el ne va arunca în aer. Nu vreau să mor/vreau să văd flori/nu vreau să explodez... el va apăsa butonul”, cântă „Teapacks”. Deşi iniţial au considerat că melodia transmite un mesaj politic, organizatorii finlandezi au admis în concurs piesa „Push the Button”.
Danemarca va fi reprezentată la „Eurovision” de Peter Andersen, pe numele său de scenă DQ (Drama Queen). Cântăreţul este cunoscut pentru participările sale în show-uri cu travestiţi, după ce în perioada 1997-1999 a activat în mai multe trupe de rock.
DJ Bobo, reprezentantul Elveţiei, mizează atât pe celebritatea sa pentru a aduna puncte la „Eurovision”, cât şi pe controverse. La fel ca trupa „Lordi”, care a născut polemici înainte de concurs, dar şi după, versurile piesei lui DJ Bobo nu transmit un mesaj prea ortodox în piesa „Vampires Are Alive”.
Cântăreţul a stârnit deja protestele Alianţei Evanghelice Elveţiene, care i-au trimis o scrisoare şi lui DJ Bobo, în care îl sfătuiesc să schimbe versurile „vinde-ţi sufletul” şi „din Rai în Iad, bucură-te de această plimbare”, pe care le consideră „sataniste”.
Russia 2007 Serebro Promo Video Eurovision
<object><param></param><param></param></object>
Ukraina Eurovicion 2007 - Verka Serduchka - Danzing
Romania Eurovision 2007- Locomondo - Liubi, Liubi..
Ukraina Eurovicion 2007 - Verka Serduchka - Danzing
Romania Eurovision 2007- Locomondo - Liubi, Liubi..
Natalia Barbu - Fight- Moldova Eurovision 2007
Moldova a trecut de semifinale alaturi de
Belarus
FYR Macedonia
Slovenia
Hungary
Georgia
Latvia
Serbia
Bulgaria
Turkey
Bravo Natalia... sunt sigur ca va avea o prestatie buna si in Finala!
Belarus
FYR Macedonia
Slovenia
Hungary
Georgia
Latvia
Serbia
Bulgaria
Turkey
Bravo Natalia... sunt sigur ca va avea o prestatie buna si in Finala!
Natalia Barbu s-a clasat pe locul 10 in finala concursului „Eurovision”, desfăşurat în Finlanda astfel [/size]in 2008, la Belgrad, R. Moldova va participa direct în finala.
Serbia a venit cu o baladă - „Molitva” (rugăciune) si a obţinut cele mai multe voturi, 268, chiar dacă, spre deosebire
de alte cântece din concurs, a fost interpretată în sârbă.
România, cu „Todomondo”, s-a clasat doar pe locul 13.
Serbia a venit cu o baladă - „Molitva” (rugăciune) si a obţinut cele mai multe voturi, 268, chiar dacă, spre deosebire
de alte cântece din concurs, a fost interpretată în sârbă.
România, cu „Todomondo”, s-a clasat doar pe locul 13.
Vad ca deja nimeni nu mai scrie, am si eu o intrebare, cine ne va reprezenta anul acesta la eurovision?
SPER SA MAI INTRE CINEVA LA ACEST SUBIECT
SPER SA MAI INTRE CINEVA LA ACEST SUBIECT
pikaj- membru activ
- Number of posts : 112
Localizare : Romania Mare
Registration date : 05/11/2007
Pagina 1 din 3 • 1, 2, 3
Pagina 1 din 3
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum