Basarabia Forum
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

TheEconomist:Moldova este o tara cu o democratie defectuoasa

In jos

TheEconomist:Moldova este o tara cu o democratie defectuoasa Empty TheEconomist:Moldova este o tara cu o democratie defectuoasa

Mesaj Scris de basaru Mier 13 Dec 2006 - 12:00

The Economist”: Moldova este o tara cu o democratie defectuoasa – Punctajul minim a fost acordat prestatiei guvernarii, potrivit studiului „The World in 2007”

Republica Moldova a fost plasata pe locul 62, facand astfel parte din grupul tarilor cu o democratie defectuoasa. Moldova a fost notificata cu un punctaj general de 6.50 din 10 posibile, potrivit raportului anual „The World in 2007” (Lumea in 2007), publicat de „The Economist” si elaborat de o subdiviziune a acestei publicatii, transmite Agentia DECA-press.
Pe sala de evaluare utilizata de „The Economist Intelligence Unit” un punct insemna regim autoritar, iar zece puncte – democratie deplina.
La capitolul „proces electoral si pluralism”, R. Moldova a inregistrat 9.17, de rand cu Italia, Japonia si Canada. La capitolul „functionarea guvernarii”, Moldova a fost notificata cu 4.29 de puncte, la fel ca si Kenya si Vietnamul. „Participarea politica” a fost evaluata de „The Economist Intelligence Unit” cu 6.11 puncte, la fel ca si Spania, Portugalia si Italia, iar „cultura politica” cu 5 puncte, ca Bulgaria, Romania, Bosnia si Herzegovina. „Libertatea civica” a R. Moldova a fost apreciaza la 7.94, ca si in Macedonia, Coreea de Sud si Serbia.
De notat ca Romania, care a fost plasata in clasament pe treapta a 50-a, face parte din sirul statelor cu o democratie defectuoasa. Pe primele trei pozitii se situeaza Suedia, Islanda si Olanda, iar pe ultimele trei – Chad, Republica Central Africana si Coreea de Nord, in ultima libertatile civice fiind inexistente.
In raportul anual „The World in 2007” (Lumea in 2007) este prezentat noul Indicator al Democratiei pentru 167 de tari. Statele sunt clasate in patru categorii, conform regimurilor: democratie deplina (28 tari); democratie defectuoasa (54 tari); regim „hibrid” (30 tari) si regimuri autoritare (55 de state). Potrivit studiului, numai 13% din populatia globului traieste in democratie deplina. Desi democratia a avansat in ultimul deceniu, circa 40% din populatia lumii este condusa de regimuri autoritare.

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
basaru
basaru
basarabean

masculin Number of posts : 2965
Age : 84
Localizare : Everywhere
Hobby : Basarabean
Registration date : 04/09/2006

https://basarabia.forumgratuit.ro/

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum